新东方网留学托福首页托福辅导托福阅读正文

托福阅读题答题技巧之目的题

2020-12-22 12:31

来源:

作者:

  新东方网为同学们整理了托福阅读题答题技巧之目的题,供考生参考学习。

  此类目的题的提问方式一般为:

  Why does the author mention/include/use …?

  The author …in order to … ? The author uses the example to ?

  …for … purpose?

  这种托福阅读题目一般问的是作者举某个例子,说某句话的目的是什么,判断好题干是第一步。一般的托福阅读文章的思路,作者在举例子的时候的主要目的都是为了证明自己的观点,所以在做这类题目的时候,真正的解题关键在于,所问例子前方的观点,我们来看一道例题:

  The first generation to experience these changes did not adopt the new attitudes easily. The factory clock became the symbol of the new work rules. One mill worker who finally quit complained revealingly about "obedience to the ding-dong of the bell-just as though we are so many living machines." With the loss of personal freedom also came the loss of standing in the community. Unlike artisan workshops in which apprentices worked closely with the masters supervising them, factories sharply separated workers from management. Few workers rose through the ranks to supervisory positions, and even fewer could achieve the artisan's dream of setting up one's own business.

  Even well-paid workers sensed their decline in status.

  4. In paragraph 4, the author includes the quotation from a mill worker in order to

  ○Support the idea that it was difficult for workers to adjust to working in factories

  ○To show that workers sometimes quit because of the loud noise made by factory machinery

  ○Argue that clocks did not have a useful function in factories

  ○Emphasize that factories were most successful when workers revealed their complaints

  题目问,作者为什么引用工人的话。工人的话“One mill worker who finally quit complained revealingly about "obedience to the ding-dong of the bell-just as though we are so many living machi nes."”在文章的第三句出现,作为和例子一样的目的,来支持本段的观点句,即第一句,The first generation to experience these changes did not adopt the new attitudes easily.(第一代经历这些变化的人没有轻易的适应新的观点)。所以正确选项应该为观点句的同义替换。正确答案选择A,即支持一种观点,对于工人来说很难调整在工厂工作。B选项里面的工人退出(workers sometimes quit)没有提到,C选项里面的clocks did not have a useful function( 钟表不能发挥有效作用)不对,最后D选项里面说到当工人抱怨的时候工厂最成功,显然是不正确的。

  但是不是所有的作者目的题,都只是段落的第一句话。每个段落的topic sentence位置不一样,或者说,每个例子对应的topic sentence位置不一样。我们再来看一个例子:

  Sensitivity to physical laws is thus an important consideration for the maker of applied-art objects. It is often taken for granted that this is also true for the maker of fine-art objects. This assumption misses a significant difference between the two disciplines. Fine-art objects are not constrained by the laws of physics in the same way that applied-art objects are. Because their primary purpose is not functional, they are only limited in terms of the materials used to make them. Sculptures must, for example, be stable, which requires an understanding of the properties of mass, weight distribution, and stress. Paintings

  must have rigid stretchers so that the canvas will be taut, and the paint must not deteriorate, crack, or discolor. These are problems that must be overcome by the artist because they tend to intrude upon his or her conception of the work. For example, in the early Italian Renaissance, bronze statues of horses with a raised foreleg usually had a cannonball under that hoof. This was done because the cannonball was needed to support the weight of the leg. In other words, the demands of the laws of physics, not the sculptor's aesthetic intentions, placed the ball there. That this device was a necessary structural compromise is clear from the fact that the cannonball quickly disappeared when sculptors learned how to strengthen the internal structure of a statue with iron braces (iron being much stronger than bronze).

  6. Why does the author discuss the bronze statues of horses created by artists in the early Italian Renaissance?

  ○To provide an example of a problem related to the laws of physics that a fine artist must overcome

  ○To argue that fine artists are unconcerned with the laws of physics

  ○To contrast the relative sophistication of modern artists in solving problems related to the laws of physics

  ○To note an exceptional piece of art constructed without the aid of technology

  在这道题目当中,我们需要先确定例子的位置,即加了阴影的地方。这个题目的特色是,出题点是一个非常长的自然段,一般这种比较长的自然段往往会有段落分层或者段中的转折,这样的话我们需要确定例子所在的位置在哪一层或者是在转折前还是转折后。我们先来分析一下这个段落的结构:

  Sensitivity to physical laws is thus an important consideration for the maker of applied-art objects. It is often taken for granted that this is also true for the maker of fine-art objects. This assumption misses a significant difference between the two disci plines.这句话对前面的内容作了否定,即:这种假设忽视了两个规律之间的重要差别。 Fine-art objects are not constrained by the laws of physics in the same way that applied-art objects are. Because their primary purpose is not functional, they are only limited in terms of the materials used to make them. Sculptures must, for example, be stable, which requires an understanding of the properties of mass, weight distribution, and stress. Paintings must have rigid stretchers so that the canvas will be taut, and the paint must not deteriorate, crack, or discolor. These are problems that must be overcome by the artist because they tend to intrude upon his or her conception of the work.这句才是例子真正对应的核心句,作者举例子是为了证明这个观点 For example, in the early Italian Renaissance, bronze statues of horses with a raised foreleg usually had...在这个段落当中,例子所对应的topic sentence变成了第八句,即These are problems that must be overcome by the artist because they tend to intrude upon his or her conception of the work.(这些都是艺术家必须克服的问题...)根据关键句的同义替换,我们选择第一个选项作为正确答案,即To provide  an example of a problem related to the laws of physics that a fine artist must overcome

  热门关键词推荐:

  托福考试动态  托福报考指南  托福写作  托福阅读  托福听力

新东方托福

资料下载

  • 2019托福口语Task1高频题目及答案

    2045次下载 点击下载
  • 老托福阅读100篇PDF版

    1398次下载 点击下载
  • 新东方托福词汇讲义PDF版

    1094次下载 点击下载
名称名称
300次下载

微信扫码关注"新东方托福"公众号

回复""立刻获取!

托福头条

  • 托福考试
  • 名师辅导
  • 托福辅导
  • 留学资讯

          新东方托福辅导专区

          班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

          焦点推荐

          版权及免责声明

          凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

          本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

          如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

          新东方留学生资料下载

          姓名

          手机号

          短信验证码

          图片验证码 图片验证码

          年级

          课程

          行政区
          点击下载